Hvor kommet træet fra?

Meget af det træ vi udfører vores kunsthåndværk i, har en forhistorie og har været brugt i en anden sammenhæng.

Vi synes at det giver mening at benytte materiale som har haft et andet liv eller måske er blevet kasseret fordi det er gået af mode eller ikke bliver brugt mere. Drejerinden og Værkstedsfejeren gør os umage på at give smukt materiale nyt liv.

Når vi efterbehandler træet gør vi det med vindruekerneolie, shellak og voksbehandling (parafinolie, bivoks og carnaubavoks). På den måde bruges der fødevaregodkendte materialer, så alt efter træets karakter kan man benytte det til fødevarer. Efterhånden som produkterne trænger, kan man genbehandle på samme vis.

Læs mere om de forskellige trætyper herunder.

 

Et udtjent gelænder

Verninge Plejehjem skaffede sig af med et gelænder af mahogni ved en renovering. Vi var heldige at få fingrene i noget af det og den begrænsede mængde træ forsøger vi at benytte på bedste vis til små produkter.

Se produkter >

Fede Bertha 

Vores gamle fiskekutter Fede Bertha fra 1913, blev i 70erne lavet til husbåd. Her havde hun et liv i mange år. Drejerinden og Værkstedsfejeren havde fornøjelse af damen på vandet i et par år, men den brede dame måtte opgive livet på vandet i 2016 og rester som kølstykke og andre fine egetræsplanker kom med hjem til Nordfyn. Nu ligger hun på paller på trælageret og vi producerer trædrejede unika produkter ud af hendes fine materialer.  


Produkterne vil aldrig være velegnet til fødevarer, da 100 år på vandet har sat sine spor og ingen ved hvilken bundmaling der kan være brugt. Varerne er derfor alle velegnet til pynt og funktioner der ikke har med fødevarer at gøre.

Produkterne fremstår med sømhuller, revner stabiliseret med lim og messingpulver, så skrammer bliver til smukke linjer der fremhæver træets historie. Efterbehandling af produkter er vindruekerneolie, shellak og voksbehandling. Kan efterbehandles på samme vis og evt. slibes med fint sandpapir.

Se produkter >

Genbrugsforretningens usælgelige møbler

Når en genbrugsforretning ikke kan sælge deres møbler pga. skader eller måske år i butikken, modtager vi kvalitetstræ som eg, bøg, ask, mahogni og teak. Det kan være afsavede stoleben, bordplader med skader eller reolhylder der kan være knækkede. Vi saver, limer og sammensætter på ny, så nye produktmuligheder opstår. 

Se produkter >

Skovstrup Træ

Skovstrup Savværk

Vi skaffer en del af vores træ fra Skovstrup Savværk. De henter deres træ lokalt på Højfyn og vi aftager så en del rester, flækkede planker, kapender i varierende fynsk træ som Eg, bøg, kirsebær, ask. Skovstrup Savværk producerer bl.a. plankeborde og andre fine møbler under navnet Tablemanners. Det ligger lige ved Tommerup, hvor Lone har brugt mange timer på hesteryg gennem barndommen. Derfor føler hun at hun næsten har klappet hvert et træ tidligt i livet og at det nu giver mening at anskaffe træet derfra. 

Se produkter>

Overskudstræ fra Møbelproduktion

Vi har fundet et parti træ (bøg, eg, valnød) fra en tidligere producent af Bogense Trækunst som vi lov at købe. Den tidligere ejer har i sin tid købt træet af et Fynsk savværk der solgte fraskær fra møbelproduktion. Det passede godt i ind i Drejerinden og Værkstedsfejerens filosofi om upcycling af træ og vi købte resterne.

Se produkter >

Joes Trillebør

 

En drejekollega fra Sjælland satte en trillebør grov drejede træstykker til salg. Han ville af med noget af trælageret, få ryddet op. Drejerinden slog til og købte en trillebør træ emner klar til at blive formgivet, og komme igennem 'upcycling' møllen. I børen var der meget lokalt træ (fra omkring Roskilde). Der var eg, bøg, kirsebær, elm, birk og ganske enkelt lidt af hvert. Se hvad Drejerinden fik ud af den trillebør

Se produkter >