Historie

DET BLEV TRÆDREJNING

Lone har i et par år arbejdet med trædrejning som en del af et genoptræningsforløb og arbejdsprøvning efter biluheld. Nye veje skulle trædes og trædrejning blev håndværket der fangede interessen og evnerne.

 

1. Sept 2018 blev Drejerinden og Værkstedsfejeren en realitet vi arbejder nu på at producerer det første kunsthåndværk i eget navn. Derudover producerer vi også trædrejede emner til andre designere, firmaer eller private som har specifikke ønsker om produkter.

 

Vi er igang med at opbygge værkstedet og anskaffe maskiner der hjælper os i produktionen hvor drejebænken vil stå centralt.

 

Har du en drøm om at få dit produkt i produktion eller har du en  gammel kommode der trænger til et nyt ben. Så kontakt os og vi giver gerne et tilbud.

KÆRLIGHED TIL MATERIALET

I Drejerinden & Værkstedsfejeren har vi kærlighed til materialet og det gamle håndværk. En del af det træ vi udføre vores kunsthåndværk i, har en forhistorie og været brugt i en anden sammenhæng.  Vi synes at det giver mening at benytte det materiale som har haft et andet liv eller måske kasseret fordi det er gået af mode eller ikke bliver brugt mere. Dermed giver vi et godt og smukt materiale nyt liv. Nogle historier er selvfølgelig mere interessante end andre. 

 

Lysestager som vi kalder 'FEDE BERTHA' er en af de historier der bør fortælles og som både rummer tragedie og nye potentialer.  Fede Bertha er navnet, da træet stammer fra vores elskede gamle ombyggede fiskekutter fra 1913,. Båden sank desværre på en sejltur hjem fra Århus i 2016 og Lone og Anders fik sig en svømmetur i Århus Containerhavn. Bertha stod ikke til at redde og med Anders kendskab til materialers kvalitet insisterede han på at tage en del af båden med hjem. Senere begyndte Lone med trædrejning og nu er der et godt lager til at lave smukke unikaprodukter af. Lysestagerne er lavet i et kølstykke og har sin smukke sorte nuancer fra havets indgriben i egetræet. Smukt, blåsort og gyldent eg i vidunderlig forening. Lysestagerne er Unika produktion og en gave til Skipper Anders, men når tiden kommer, vil der bliver produceret flere unikaprodukter.

Drejerinden & Værkstedsfejeren - v. Lone og Anders Mandrup Stidsen - Ejlbyvej 53 - 5471 Søndersø - + 45  4534 3400 / +45 3123 7008 - info@drejerinden.dk